Uniek auto-avontuur Rondje van Oranje tijdens Koningsdag 2021 in de gemeente Dronten!

Tijdens Koningsdag 2021 kan je met het hele gezin mee doen aan “Rondje van Oranje” in gemeente Dronten. Dit jaar zijn er geen grote festiviteiten en evenementen maar wel een leuk auto-avontuur. Samen met de kinderen in de auto stappen en gezellig rondtoeren. Een autorit met bijzondere informatie, ludieke vragen over Koningsdag en actieve doe-opdrachten en dat volledig coronaproof.

“Op dit moment zijn er geen evenementen meer door de corona-maatregelen. En zeker voor de kinderen is dit een groot gemis. Want wat ga je nu doen tijdens Koningsdag?” aldus Jurgen Zwaan. “Er is helaas door alle corona-maatregelen maar weinig mogelijk. En daarom wilden we samen wat organiseren,” vertelt Jurgen Zwaan van ZWAAN Buitensport, “een activiteit voor het hele gezin.”

Rondje van Oranje lijkt wel op de oude bekende puzzelrit, maar dan in een volledig nieuw jasje. “Rondje Zuyderzee was in de voorjaarsvakantie in Flevoland (Gemeenten Dronten, Zeewolde en Lelystad) al een groot succes en hebben besloten om dit ook voor de gemeente Dronten te organiseren”.

De route voert door de Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant en omgeving en duurt ongeveer 2,5 uur. Maar door de activiteiten en mogelijkheden om even de benen te strekken, een wandeling te maken in de natuur of uit te stappen bij een van de bezienswaardigheden kunnen jullie er als gezin een echt dagje uit van maken. Tijdens de route kom je ook langs een aantal boerderijwinkels, waar je lokale producten kunt kopen zoals kaas, zuivel, vlees, appels, peren of tulpen. Vergeet dus zeker niet om wat contant geld mee te nemen.

Het startpunt van Rondje van Oranje is bij ZWAAN Buitensport in Dronten en de route eindigt daar ook. Iedereen kan een ticket bestellen binnen een bepaald tijdslot, zodat de activiteit echt coronaproof is. We komen op plekken door de gemeente Dronten waar leuke verhalen over te vertellen zijn en zo kunnen we Flevoland op een leuke en creatieve manier onder de aandacht brengen en daarnaast een ander deel van de gemeente ontdekken.

Het is echt een activiteit voor jong en oud. Naast de kinderen op de achterbank, moeten ook de ouders goed opletten onderweg, want ze komen een aantal borden tegen. Daarnaast worden er vragen gesteld die beantwoord moeten worden, zijn er opdrachten te doen en moet men goed nadenken! Je koopt eenvoudig een ticket online en je kunt zelf op pad met je eigen auto, bus of camper. De deelnemers ontvangen een linkje waarmee je online kunt inloggen. Daarna kan het avontuur beginnen.

Een smartphone is hierbij van essentieel belang, want je volgt de route op je eigen smartphone (met werkend internet). Door de tekst goed te lezen en de aanwijzingen te volgen rijden jullie samen de juiste route over wegen en landweggetjes, door plaatsen, een vesting en zelfs door het bos.

Online zijn de reacties op Rondje van Oranje erg positief en zijn er al een flink aantal tickets verkocht. Een aantal tijdsloten is zelfs al uitverkocht. Dus heb je interesse om er met jouw gezin tijdens Koningsdag lekker op uit te gaan? Kijk dan snel op www.rondjevanoranje.nl of www.avontuurlijkflevoland.nl en bestel daar je tickets.

1 reactie op “Uniek auto-avontuur Rondje van Oranje tijdens Koningsdag 2021 in de gemeente Dronten!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.